top of page
Image by Doruk Yemenici

INTRESSERAD? SÅ HÄR GÅR DET TILL!

Om ni är nyfikna och vill veta mer om certifieringen för etisk hästhållning, mejla oss på etiskhasthallning@gmail.com så skickar vi mer information.


Meddela oss när ni bestämt er för att ni vill certifiera er verksamhet. Ni kommer då att få svara på några frågor om hur er verksamhet ser ut just nu och sedan en prisuppgift för kostnaden för certifieringen.


När ni tackat ja till certifieringen får ni baspaketet för steg 1 skickat till er. Baspaketet består av gedigna faktaartiklar och skräddarsydda verktyg som till exempel hjälper er att analysera er egen verksamhet, identifiera styrkor och svagheter och inspirerar och ger förslag på hur ni rent praktiskt kan göra för att utveckla verksamhetens hästhållning i enlighet med den senaste forskningen om vilka faktorer som påverkar hästars välbefinnande. Det är också möjligt att få rådgivning online eller på plats hos er, allt utifrån era behov.


När ni känner er redo genomförs en kontroll utifrån specifika kriterier och er verksamhet kan då certifieras för etisk hästhållning. Att komma fram till certifiering tar olika lång tid för olika verksamheter beroende på vilket utgångsläge just er verksamhet har. Oavsett kommer certifieringsprocessen leda till att ni ökar ert kunskapskapital, utvecklar er hästhållning och höjer välfärden för hästarnas och verksamhetens bästa.


Efter godkänd certifiering mottar ni en plakett och ingår sedan i ett nätverk tillsammans med andra certifierade verksamheter. Ni är också redo att gå vidare till nästa steg i certifieringen och fortsätta utveckla nästa område av er hästverksamhet. Stort grattis!


Vi välkomnar alltid frågor så tveka inte att mejla oss på etiskhasthallning@gmail.com!

Certifiering: Resurser
bottom of page